Справедливост!!!Повдигат обвинение на юрист измамила хора от Марчево!

Приключиха разследване за измама с парични средства известна юристка от Благоевтрад. Прокуратурата я предаде на съд по пет текста от Наказателния кодекс – член 210, ал. 1, член 209, член 26, член 20, ал. 1, вр. чл. 28, ал. 1 от НК. Д. А. вече е осъждана за участие в измамна схема. Миналата година се отърва с „пробация“.

Сега благоевградската юристка е замесена в източване на пари по европейски проект на Вилислава Ч., която заедно със съпруга си решилида изградят къща за гости в гоцеделчевското село Марчево. Случаят е от 2018 година. Познати на семейството препоръчали да се свържат с Р. П., която уреждала европейски проекти.

Р. П. изпратила на електронна поща проект на договор за проектиране на фаза идеен архитектурен проект. В телефонен разговор тя казала на семейството от Марчево, че е необходимо в двуседмичен срок да преведе 50 процента от сумата по договора по банковата сметка на фирмата.

В изпълнение на договорката Вилислава Ч. направила три парични превода в общ размер на 17 000 лева, като за осигуряване на тези средства взели заем от роднини и изтеглили банков кредит. След предоставената от съпрузите последна сума на Р. П., тя спряла да отговаря на телефонни обаждания. Това обстоятелство породило у тях съмнение, че са станали жертва на измама.

В хода на разследването е било установено, че обвинаемата Д. А. се сближила с управителя на търговското дружество „С.К. 21 В.“ ЕООД, фигуриращо като изпълнител по договора за проектиране, набавила данни за тази фирма и за банковата му сметка. Те били предадени от нея на извършителя на измамата. Впоследствие Д. А. контролирала изтегляне от фирмената сметка на паричните суми, преведени от семейството.

Припомняме, преди година нотариус Д. А бе призната за виновна по член 311 от НК . Тя издавала удостоверявания на подписи върху 37 заявления за промяна на участие и прехвърляне на натрупаните суми по индивидуалната партида в от един ренсионен фонд в друг. Удостоверявала неверни обстоятелства. Посочените в тях осигурени лица не били положили подписите си и не потвърдили полагането им лично пред нея. Потърпевшите от машинациите са от Петрич и Благоевград.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене