Община Дупница стартира от днес данъчната кампания за 2022 година

Община Дупница стартира от 18-и януари данъчната кампания за 2022 година. Сроковете за плащане на местните данъци и такса битови отпадъци, са както следва: данък върху недвижимите имоти и такса битови се заплащат на две вноски – до 30 юни и до 31 октомври на календарната година. Същите са сроковете и за данък върху моторните превозни средства. На платилите размерът на задълженията в пълен размер до 30 април се прави отстъпка от 5%.

Събраните през календарната година местни данъци и такси влизат в приход на бюджета на Община Дупница. Разходването на събраните данъци е съгласно приетия от Общински съвет-Дупница бюджет за година и се използва за финансиране на местните дейности: издръжка на детски градини, детски ясли, домашен социален патронаж, осветление на улици и площади, озеленяване, поддържане и ремонт на улична мрежа, изграждане на пътища и др., както и за капиталови разходи.

Събраните приходи от такса битови отпадъци се използват изцяло за поддържане чистотата на населените места на Община Дупница, като се разпределят за извършване на организирано сметосъбиране и сметоизвозване, депониране на битовите отпадъци, поддържане на териториите за обществено ползване.Всеки жител има възможността да провери своите задължения през сайта на Община Дупница, като въведе ПИН-кода си, който е получил в досегашните си съобщения. Ако кодът е загубен, жителите могат да си го получат безплатно в деловодството на общинска администрация.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене