Какво време ни очаква през уикенда

Днес (събота) облачността ще е променлива, по високите части на планините ще превали слаб сняг. Ще духа предимно умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са между 3 и 8 градуса, в София – около 3 градуса. Атмосферното налягане е близко до средното за месеца и през деня ще се повиши, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

По Черноморието ще преобладава слънчево време. Ще духа умерен, по северното крайбрежие до силен северозападен вятър. Максималните температури ще са 6-8 градуса, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Времето за Гоце Делчев ще е слънчево с максемална температура 10 градуса.

Над планините облачността ще е променлива. На места в масивите от Западна България ще превали слаб сняг. Ще духа силен, по най-високите части до бурен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 1 градус, на 2000 метра – около минус 5 градуса.

В неделя ще преобладава слънчево време. Северозападният вятър ще отслабне и ще се ориентира от югозапад, ще бъде слаб. Сутринта в низините и котловините ще е тихо и на места – мъгливо или с ниска облачност. Минималните температури ще са между минус 7 и минус 2 градуса, а дневните – между 1 и 6 градуса.

В понеделник през деня вятърът отново ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили; с него температурите пак ще се повишат. От север ще се появи разкъсана висока и средна облачност.

 НИМХ

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене