Преди днешния протест: Полицията задържа двама мъже с газово оръжие и боеприпаси

Служители на МВР обезпечаваха обществения ред в столицата по време на провелия се в днешния ден протест. Не бяха допуснати сериозни нарушения на обществения ред, предотвратено беше влизане в сградата на Народно събрание, съобщиха от МВР.

Преди началото на протестните действия полицаи задържаха двама мъже – 32-годишен, носил в себе си газово оръжие, и 53-годишен, в чийто автомобил са намерени боеприпаси и пиротехника.

На няколко пъти в следобедните часове в района на Народно събрание напрежението ескалира, а полицейските служители успяха да предотвратят опит за влизане в сградата на Народно събрание. При възникналата ситуация пострадаха деветима униформени, които бяха транспортирани в болнични заведения за преглед и оказване на медицинска помощ.

За да покажат необходимостта от запазване на обществения мир, полицаите, участващи в охраната, не бяха оборудвани със защитни шлемове и щитове. Въпреки това посланието им не беше разбрано и в ранните следобедни часове се стигна до сблъсъците между пазителите на реда и част от протестиращите. От полицията беше отправен призив към участниците в протеста да изразяват мнението си мирно и без нарушаване на обществения ред.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене