Българската армия с благотворителни инициативи в навечерието на Рождество Христово

По традиция в навечерието на коледните и новогодишните празници военнослужещите и цивилните служители от Въоръжените сили организират и се включват в различни благотворителни инициативи в помощ на нуждаещите се.

Днес, 21 декември, в района на 4-ти артилерийски полк в Асеновград ще бъде открит благотворителен коледен базар в подкрепа на децата на загинали военнослужещи и цивилни служители. С даренията си артилеристите ще подпомогнат и свои колеги, за да бъде осигурено необходимото лечение на членове на техните семейства.

В авиобаза Граф Игнатиево също беше организиран благотворителен базар под наслов „Коледна радост“ в подкрепа на децата на загинали военнослужещи от формированието и на деца със заболявания, които изискват постоянни здравни и семейни грижи. Всички артикули за различните тематични щандове бяха изработени, произведени или предоставени от личния състав на авиобазата. В подкрепа на инициативата ученици от ОУ „Граф Игнатиево“ в с. Граф Игнатиево донесоха сувенири, картички и коледна украса. Представителният оркестър на Военновъздушните сили с диригент майор Михаил Младенов изнесе коледен концерт и дари за каузата средствата, събрани от публиката.

Дарителски кампании в подкрепа на Децата на Българската армия са организирани и от военнослужещите и цивилните служители от 3-то Бригадно командване – Благоевград, 12-та авиационна база в Долна Митрополия и Съвместното командване на специалните операции. Освен по време на благотворителни кампании, целогодишно военнослужещи и цивилни служители от състава на Въоръжените сили даряват средства, с които се изплащат ежемесечни стипендии на децата на военнослужещи, загинали при изпълнение на служебния си дълг и на цивилни служители, загинали при трудова злополука.
За поредна година военнослужещите и цивилните служители от Съвместното командване на специалните операции ще откликнат на потребностите на децата от Комплекса за социални услуги в с. Зелениково, община Брезово. Тази година със събраните средства те ще подарят сушилня за комплекса. Командосите ще зарадват децата и с много лакомства.

101-и алпийски полк организира две коледни благотворителни инициативи – за децата със специални образователни потребности към Регионалния център в подкрепа на процеса на приобщаващото образование в Смолян и за две деца от с. Момчиловци, останали пълни сираци.

Личният състав на 12-та авиобаза в Долна Митрополия се включи в кампанията на Мото Коледа Плевен за набиране на средства за деца в нужда.

Бригадното командване в Благоевград зарадва децата от Дома за сираци „Свети Николай“ при манастира „Света Троица“, с. Нови хан, с коледни подаръци – настолни игри, играчки, учебни пособия, храни, лакомства и др.

Военнослужещи от 61-а механизирана бригада се включиха в друга благотворителна инициатива. Те дариха кръв за седемгодишния Алпер M. Адем, който е с онкологично заболяване и има нужда от кръвопреливане.

Коледно-новогодишна дарителска кампания „Не сте забравени“ в подкрепа на членовете на военно-родолюбивите организации от Плевен инициира Висшето военновъздушно училище (ВВВУ) „Георги Бенковски“. Партньори са военно формирование 48670, фирма „Арте“ ООД, Регионалния център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование и Военния клуб в Плевен. Подаръчни пакети с трайни хранителни продукти и специално изработени картички от децата от Ресурсния център получиха на Игнажден шестима ветерани от войните, живеещи в различни селища на Плевенска област, 24 души от Дружество „Военноинвалид“ и 20 души от Общинската организация на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва.

ВВВУ „Георги Бенковски“ се включи и в благотворителната инициатива за децата от SOS Детски селища България „Една картичка-една усмивка“, както и в кампаниите за набиране на средства за лечение на малката Симона Барсанова и на капитан Здравко Димов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене