Дълги години и Ахмед Башев като кмет и Минка Капитанова обещаваха да помогнат за този проблем. От тях останаха само обещанията.

Еврика! След 20 години опити най- сетне в Рибново ще има банкомат!

Банкомат на банка ДСК ще бъде монтиран в гърменското село Рибново. 

Родопското населенено място, в което живеят над 3000 души от години се бори да има банкомат на своята територия. След преговори между кмета на община Гърмен – г-н Феим Иса и управители на няколко областни банкови организации, банка ДСК се е съгласила да монтира устройство в селото.  Локацията е направо невъзможна за транспорт на пари инкасо. Пътят на бронираните банкови коли с парите тръгва от Благоевград и най – удобно е селото да се захранва с пари по пътя от село Филипово. Но за сега и от там е невъзможно защото пътят няма акт 16, а изискванията са такива, че инкасо колите трябва да минават по ясен и законен маршрут. На практита по документи този път го няма и не може за бъде вкаран в системата.

Преди години единственият банкомат в Гърмен беше буквално беше откраднат. За да теглят кеш пари от сметките си рибновалии пътуваха 30 км до Гоце Делчев. Сега благодарение на инициативността на кмета и добрата воля на банка ДСК в селото ще има банкомат и повече няма да се налага да се пътува за да се теглят пари. „Дълги години и Ахмед Башев като кмет и Минка Капитанова обещаваха да помогнат за този проблем. От тях останаха само обещания, благодарим на г-н Иса за това, че като обещае нещо го изпълнява.“ , заявиха хората от селото пред Топ Преса.

ЕКСКЛУЗИВНО ВИДЕО: Ловки апаши отмъкнаха тази нощ банкомата на ДСК в Гърмен

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене