Млад мъж с фалшив сертификат почина от COVID-19

Мъж под 30-годишна възраст е починал в УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ от COVID-19. Младият мъж бил с фалшив сертификат за ваксинация. Пациентът е бил без придружаващи заболявания. Това съобщи кардиологът д-р Людмил Шопов.

„При нас в COVID отделенията работят кардиолози, нефролози, лъчетерапевти, травматолози и реаниматори. Но те не са достатъчни, трябва да лекуват пулмолози и инфекционисти. През цялото на време на пандемията мога да обобщя, че като осигуреност сме били почти винаги на ръба. И като количества кислород, „Ремдесивир“, който все не достига, да не говорим, че се оказа и не толкова ефективен. Имах всеки ден чувството, че в някоя болница в страната ще изгърми някоя кислородна инсталация! Толкова много се изградиха, заради болните с Covid-19, толкова голямо количество никога през практиката си не сме използвали кислород. Защото тежко болните пациенти имат нужда да стоят с дни на кислород, а не както преди пандемията – по два дни“, разказа д-р Шопов.

Той добави, че в ИСУЛ има 20 легла за тежки случаи, които винаги са заети. За по-леките леглата са 100, на ден се освобождават по 10-12 пациенти, но веднага на тяхно място влизат други. Медиците пък са още по-уморени, отколкото преди година.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене