Разлог настръхна отново! Роми нападнаха и биха шефа на Общинска охрана

Роми нападнаха и биха шефа на Общинска охрана Методи Колев, екшънът се разиграл днес следобед, по време на проверка за сигнал за незаконна дървесина. Били посочени лицата, които стоварват пред дома си дървесина и Колев пристигнал в квартала. Развихрил се скандал и проверяваните роми се нахвърлили върху изпълняващия служебните си задължения Методи Колев.

На място пристигнали полицаи и ромите са озаптени. Нападателите са задържани за 24 часа, очаква се прокуратурата да удължи престоя им зад решетките, тъй като поведението им е агресивно и безпардонно и са нападнали служител, по време на изпълнение на задълженията му.

Случаят предизвика напрежение в Разлог, за пореден път разложани се противопоставят на ромските набези и агресия и са готови на ефективни протестни действия, ако нападателите на Методи Колев не получат справедливо наказание. Припомняме, че преди няколко месеца имаше подобен инцидент, когато роми пребиха мъж, заради направена забележка на дете от махалата. Тогава имаше протести пред съдебната палата, докато се гледаха мерките на нападателите. Инициативен комитет Разлог ще заседава извънредно, като се обмисля вариант за мирен протест. <br

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене