Иван Ижбехов: Кметицата на Огняново е провал

Силно се надявах, след така оспорваната надпревара за кметския пост в село Огняново преди две години, спечелилия кандидат да положи максимални усилия и да оправдае всички средства и методи, които приложи за да се сдобие с поста (ако могат да бъдат оправдавани липсата на морал и лъжите), за да заработи на пълни обороти за добруването на всички жители на селото.

Това пише общественикът Иван Ижбехов от селото. Днес, две години по-късно, пише още той, мога със съжаление да отбележа факта, че това не се случи и не виждам изгледи да се случва и занапред. Разчита се единствено на инерцията, която носи работата на новоизбрания кмет на общината и успехите, които той и администрацията постигат за селото. Това, обаче, е крайно недостатъчно. Отчитам липса на всякаква инициатива от страна на кметството, а също неглижиране на задълженията, които са вменени по закон на кметицата.

Разбира се, мнението ми е лично и субективно (говоря от позицията на изгубил въпросните избори), но обществената ми ангажираност и отговорността, са достатъчно основание да изразя публично тази своя позиция. Много, дори ежедневни, са личните ми констатации за състоянието на селото, достатъчно много са и оплакванията, които достигат до мен от други жители на Огняново. Липсата на желание, от страна на кметицата, да се работи със замах за общото благо, удобното – за нея, изчакване на края на мандата и последващото й пенсиониране, не трябва да превръщат селото в заложник и всички да страдаме от това. Не казвам, че не се прави нищо, но смятам, че за разлика от други нейни колеги от селата в община Гърмен, които работят с хъс и желание, отчитат резултати и обществено одобрение, г-жа Гюрова не може да се похвали с това. Всички големи постижения за селото, не само през този мандат, но и в годините преди 2019 година, са – в общи линии, заслуга на общинските ръководства и съжалявам, че това, което пряко е зависело от кметството – или не е правено както трябва, или съвсем е пропуснато.

И за да не отегчавам аудиторията повече, ще приключа с пожеланието – през оставащите две години, нещата да започнат да се случват и в нашето село.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене