Цветанов: Ще работя за развитието на Благоевградския регион – за подпомагане на туризма, икономиката и всичко свързано със земеделието

Националната политика трябва да се води в синхрон с развитието на регионалната политика. Тук има големи възможности. И отстъпленията от поетите ангажименти, които и във времето когато бях и народен представител не изпълни Борисов, когато трябваше да се прави развитието на Банско и на ски пистите, които знаем, че дават възможност за развитието на този регион. Всичко, което произвеждат местните хора трябва да намира потребление в ресторантьорската или хотелиерската мрежа, която може да бъде развита и да има повече туристи и повече удобства. Това каза Цветан Цветанов водач на 1 МИР Благоевград на Национално движение на десницата и председател на Републиканци за България в предаването „Полюси“ на Телевизия „Дартс“.

„Когато трябваше да се вземат законодателни решения ние имахме пълен консенсус. Искам специално да благодаря във времето, в което съм работил в парламента и с Валери Симеонов, който застана зад развитието на туризма в Банско и в Разлог, също така и на Веселин Марешки. За голямо съжаление в последния момент се блокира тази възможност и знаете, че тези дебати, които се водеха от парламентарно представените партии постепенно замряха“, припомни Цветанов.

„Трябва да се върнем към дебат за възможностите за развитието на региона. Тук може да говорим и за оранжерийното производство и затова как да се създадат инвестиции и инвестиционен климат, но държавата трябва да участва. Благоевград имаше много възможности за жителите си, когато работеха в „Булгартабак“. След закриването му, държавата не направи нищо да подпомогне местната власт, за да могат да се решат тези проблеми. В тогавашния период местната власт си изпълни максимално ангажимента, защото възможностите които даваше държавата в някои секторни политики бяха направени.

Цветанов даде за пример какво е направил д-р Атанас Камбитов като кмет с програмата за енергийната ефективност.

„Днес ако може да съпоставим всички областни центрове и ситуацията с поскъпването на електроенергията – един много сериозен проблем, който седи във всяко домакинство, нека да покажем, че около 90% от жилищния фонд на многофамилните жилища бяха санирани по програмата за енергийна ефективност в Благоевград. Това е капацитет, административен опит и най-вече находчивост и предприемчивост на един кмет, който имаше към тогавашния момент градът в лицето на Атанас Камбитов“, даде за пример Цветан Цветанов.

„Като представител на Национално обединение на десницата ще работя за развитието на региона и да подпомагаме туризма, икономиката и всичко свързано със земеделието и това, което е поминък в областта“, обеща той.

„Когато има правила и един десен блок иска да постигне някакви цели трябва да освободи бизнеса да работи свободно“, допълни Цветанов.

Водачът на листата за Благоевград на  Национално обединение на десницата , заяви, че твърдо ще настояват за консервативния десен модел.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене