Ученически автобус се размина на косъм с удар в паднало дърво

Снимки: Кирил Стоянов

Дърво рухна вчера по обяд върху Подгорския път, който наскоро бе ремонтиран. За щастие няма пострадали хора и автомобили при инцидента. Но само минута по-рано в района между селата Самуилово и Камена, където падна дървото, минал ученическият автобус. „Най-хубавото е, че се е разминала белята. Близо до мястото на инцидента се е движел и полицейски автомобил. Затова бързо се направи организация и падналото дърво бе нарязано и премахнато от пътя”, разказа кметът на Самуилово – Кирил Стоянов.

Той уточни, че покрай шосето, което е от село Първомай до село Габрене, има доста опасни дървета, които са стари и изгнили и създават предпоставки за тежки пътни инциденти. Вече е направен оглед и ще бъдат предприети действия по тяхното премахване. Това обаче важи за дърветата, които са върху общинска земя. За тези, които са в терени, собственост на горското стопанство, трябва да се погрижат горските. „Само така ще предотвратим възможността от пътни инциденти, които са предизвикани от паднали дървета”, категоричен е Кирил Стоянов.

Ученически автобус се размина на косъм с удар в паднало дърво на Подгорския път Ученически автобус се размина на косъм с удар в паднало дърво на Подгорския път

ilindenpres.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене