Лудост? Какво се случва? Проучване на нагласите в Пиринско: Над 50 % успех за Радев още на първия тур!

Най-новите данни на Центъра за анализи и маркетинг показват размазваща, почти 9-процентна преднина на парламентарния вот за ГЕРБ пред втората партия БСП. В Югозападна България, според същата агенция процентът за ГЕРБ дори е малко повече с две до три единици.

Във вота за президент ситуацията обаче е доста изненадваща, на регионално и на национално ниво., Радев е с 49,5 на ръба на победа още на първи тур, а според нагласите от частичното проучване в Пиринския край – обхващан от 20 общини, този процент дори минава 50. Проф. Герджиков е с 22,3, което – забележете!, е ПОД парламентарния резултат на ГЕРБ. Само за Благоевград, одобрението на проф. Герджиков е застрашително малко едва – 15%.  Това означава, че симпатизантите на ГЕРБ не припознават изцяло този кандидат за свой… Говоренето на иначе блестящия професор, философ, ерудит, интелектуалец, трябва да се „обърне“. Не към опонентите, а към своите! Този човек ражда невиждан до сега прецедент в страната – избиратели на ГЕРБ да си гласуват партийно за партията, но на президентският вот да подкрепят Румен Радев.

Оксиморон? Или нещо нормално? Ние от Топ Преса не можем да кажем. Вижда се обаче, че с номинациите си ГЕРБ, май отново избраха една Цецка Цачева но в мъжки вариант. За сведение на тези, които отново ще заподозрат някаква конспирация или манипулация, данните са потвърдени от издателя на ПИК Недялко Недялков, близък на ГЕРБ и коментирани от него в национален план.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене