Времето ни напомня за приближаващата зима – идва сняг

Ще се създаде нова валежна обстановка, свързана с преминаването на средиземноморски циклон през Гърция и Егейско море. Ще бъде облачно и с повсеместни валежи от дъжд. След обяд на много места в Югозападна и Централна България количествата ще са значителни – между 35 mm и 50 mm, в отделни райони – до 65 mm. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Температурите ще са почти без дневен ход и ще са от 5° – 7° в западните райони до 10 – 12 на изток. Привечер в Западна България дъждът временно ще се примесва със сняг, съобщиха от НИМХ.

Издадено е предупреждение от втора степен (оранжев код) за обилни валежи в 11 области от Западна България. С понижението на температурите дъждът ще се примесва със сняг, и за София-град, София-област, Перник и Кюстендил е в сила предупреждение и за снеговалеж.

Предупреждение от първа степен (жълт код) за значителни валежи от дъжд е в сила в 13 области в останалата част от страната.

 

НИМХ
НИМХ
Времето за Гоце Делчев ще е облачно с дъжд и максимална температура 11 градуса.

Над Черноморието ще бъде облачно и с валежи от дъжд. Ще продължи да духа умерен вятър от изток-североизток. Максимални температури на въздуха ще са 12-15 градуса. Температурата на морската вода е 15-17 градуса. Вълнението на морето временно ще отслабне до 2-3 бала.

В планините ще бъде облачно и с валежи предимно от сняг. Ще се образува снежна покривка. Ще духа умерен югоизточен, по високите и открити части – силен южен вятър. След обяд в Западна и Централна България количествата ще са значителни и в комбинация със силния вятър ще има условия за преспи и навявания. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 3, на 2000 метра – около минус 3 градуса.

 

Георги Димитров

 

В петък и събота валежите ще продължат. В много райони от Централна и Източна България ще са значителни по количество.

Вятърът ще е слаб, в източните райони умерен от североизток. Температурите ще останат без съществена промяна и почти без дневен ход.

 

сняг есен зима

В неделя следобед ще има слънчеви часове в източните и южните райони. По планините в западните части от страната са възможни слаби валежи.

В понеделник ще има повече слънце, а в Рила и Пирин отново ще превали. Постепенно ще се затопля.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене