Нови разкрития какви са ги вършели в Ухан месеци преди да плъзне К-19

Тези данни индикират, че китайското правителство е знаело по-рано за настъпващата епидемия

Лабораториите в китайския град Ухан откъдето тръгна разпространението на COVID са увеличили драстични поръчките си за PCR тестове и оборудване месеци преди Пекин да съобщи за първия случай от коронавирус на Световната здравна организация през декември 2019 г. Това става ясно от разследване на американско-австралийската фирма Internet 2.0, която е специализирана в киберсигурността и изследване на данни с отворен код, пише bg-voice.com.

Според разкритията за 2019 г. са били подписани 135 договора за доставка на оборудване свързано с провеждането на PCR тестове или с 50% над нивата от 2018 г., когато са сключени 89 договора. За 2017 сключените договори за доставка са 72.

От Internet 2.0 посочват, че лабораториите в Ухан са увеличили разходите си за PCR тестване с близо 600% в периода 2005-2009 г.
От Newsweek отбелязват, че тези данни индикират, че китайското правителство е знаело по-рано за настъпващата епидемия или че в лабораториите и институтите в Ухан се е увеличил фокусът върху изследване на вируси.

Ето и мнението на бившият директор на Националното разузнаване на САЩ Джон Ратклиф: Смятам, че това което виждаме с тези данни е повече от дим, според мен може да говорим за пожар потвърден от твърде много вече различни източници. За мен това е поредното крещящо доказателство( за събитията в Ухан). За мен нови не са и необходими.

Ратклиф бе директор на службата в последните месеци от мандата на предишния президент на САЩ Доналд Тръмп, който наричаше COVID „китайският вирус“, с което си спечели не малко критики от официален Пекин.

blitz.bg

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене