Акция на икономическа полиция в Гоце Делчев! Иззети местни продукти „Бай Илия“!

Продуктите на местният месарски производител „Бай Илия“, са иззети от магазитите в Гоце Делчев и пратени на екарисаж! 

За сериозна акция проведена преди около месец на територията на град Гоце Делчев от икономическа полиция, разбра репортер на информационна агенция www.toppresa.com, по сигнал за сдружението „Равни пред Закона“. Пред сдружението се е обърнал местен производител на месо и местни продукти, който е поискал съдействие за решаване на проблема с липсата на контрол при търговията с месо в неврокопския край.

Оказа се че мегазини и транжорни, в Гоце Делчев и региона са извършвали търговия на местни продукти напълно незаконно в търговската мрежа. Водещ нарушител е управителят на месарница „Бай Илия“ от село Мосомище, който с разрешително да продава месо и местни продукти само от своя търговски обект, с години заливал магазини, складове и предприятия с продукция без да има право за това. След проведено разследване икономическите полицаи, установили че информацията в жалбата на „Равни пред закона“ е достоверна и по случая има образувано дело.

Топ Преса се свърза с управителят на месарница „Бай Илия“, Петър Копривленски, който потвърди, за акцията: „Всичко е по донос на колега, който не продава толкова – колкото ние. От завист е. Вече всичко е наред с документите ни. Приемаме това за реклама. “ лаконичен беше Копривленски, без да даде повече информация. Това което ризбрихме в последствие, е че акцията умишлен осе е пазела в тайна за да не може публичността да предупреди, други разследвани за подобна дейност. По случая има образувано досъдебно производство, а за свидетели за сега са призовани и случихелите на Агенция по храните, които с години са си затваряли очите за ад се извършва подобна дейост на воля.

И в агенцията текат проверки по случая. Следим темата!

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене