Подробности за големия обир в Баня! Собственичката на малка пекарна била на работа, докато апашите тършували в дома й

Над 3500 лв. и златни накити отмъкнаха от дома на 66-годишна жена от разложкото село Баня. Извършителите проникнали в къщата, като взломили входната врата откъм задния двор. От шкаф в едната от стаите апашите откраднали 2000 лева, 850 евро и около 5 грама златни накити. Докато попаднат на парите и бижутата, извършителите буквално преобърнали къщата наопаки – извадили съдържанието на всички шкафове, гардероби, тършували дори в банята.

Към момента на кражбата собственичката не е била в дома си, но вероятно извършителите добре са познавали графика й и са били запознати кога точно излиза и кога се прибира. Кражбата е извършена в ранни зори, когато 66-годишната жена обичайно отива на работа. По това време на денонощието все още е тъмно. В имота крадците са проникнали откъм съседен двор, като прерязали оградната мрежа. Разбили бравата на вратата и влезли в къщата. Докато тършуват, апашите дори си дръпнали завесите на прозореца да не се вижда отвън. Прибирайки се по обяд, жената открила дома си в пълен хаос – разхвърляни дрехи и покъщнина.

66-годишната жена е пенсионерка, но продължава да работи в собствената си фирма. Има малка пекарна и малко магазинче в Разлог, за което се грижи сама. Няма заподозрян извършител засега.

След подаване на сигнала полицейски служители са извършили оглед, снети са и отпечатъци. За случая е уведомен прокурор, а в РУ – Разлог е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 195, ал. 1 от НК.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене