Пристигнаха помощите на БЧК за бедни граждани на Гоцеделчевско

Тонове хранителни продукти, предназначени за бедните граждани на град и община Гоце Делчев, започнаха да пристигат в сградата на Общинска администрация, в базата на социалния патронаж. Днес храните ще бъдат разпределяни между града и селата, а раздаването вероятно ще започне от утре- 29-ти септември. Чакат се и списъците с имена, които ще бъдат предоставени от социалните служби, и по които ще се раздават продуктите.

Както Топ преса вече писа, съвместната кампания на Българския червен кръст и европейските партньори има за цел да бъдат материално подкрепени хората, които живеят на ръба на финансовото си оцеляване. Количеството продукти-варива и консерви ще се определя от това дали подпомогнатото домакинство е еднофамилно или многофамилно.

Възрастните хора, които са клиенти на социалния патронаж и обществената трапезария, живо се интересуват дали фигурират в списъците за подпомагане и от БЧК.

По негласно правило разпределението на храната започна от по-отдалечените населени места на региона в общините Гърмен и Хаджидимово. Храните за бедните по селата трябва да ги превозят кметовете.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене