БСП и ГЕРБ в битка за кметския пост в кресненското село Сливница

Жителите на кресненското село Сливница се стягат за избори за кмет тази неделя. Вотът на 3-и октомври ще изправи една срещу друга ПП ГЕРБ и Коалиция „БСП за България”. Партията на бившия премиер Бойко Борисов залага на Иван Янев, а социалистите издигнаха дама – Кирилка Илиева, за управник на селото. Частичните избори за кмет ще определят този, който ще управлява населеното място в следващите две години до провеждането на редовни местни избори.

Кметски избори се налагат, защото предишният кмет е с условна присъда за 2 години, а също е лишен от правото да упражнява професията си за срок от 5 години. Присъдата на бившия управник е за документни престъпления – с нотариални правомощия за Сливница той заверява декларации на 38 души за прехвърляне на партидите им по допълнителното задължително осигуряване от един пенсионен фонд към друг.

Служителите на звената „Български документи за самоличност“ при ОД МВР-Благоевград ще съдействат на българските граждани, които не притежават валидни документи за самоличност да упражнят правото си на глас в деня на изборите за кмет на село Сливница, като издават удостоверения за гласуване. Те се издават от 28.09.2021 г. до 03.10.2021 г. Работно време на звената БДС в РУ- Сандански: на 02.10.2021г. /събота/ от 10:00 часа до 15:00 часа / гражданите подават искане до 14:00 часа/, на 03.10.2021г. /неделя/ от 10:00 часа до 15:00 часа / гражданите подават искане до 14:00 часа/. Удостоверенията се издават само след приемане на заявление за издаване на нова лична карта.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене