След благотворителен голф турнир АУБ дарява 3500 долара на разложката болница

Петото издание на благотворителния голф турнир на Американския университет в България (АУБ), който традиционно се провежда в „Пирин Голф и Кънтри Клуб“ край Разлог, отново събра приятели, възпитаници, преподаватели, студенти, предприемачи и представители на дипломатическите среди. Близо 50 участници мериха сили в турнира, който тази година беше организиран със съдействието на д-р Славейко Джамбазов, ЕМВА възпитаник на университета, и набираше дарения не само за стипендии на талантливи студенти, но и за болницата в Разлог. Сумата, която АУБ ще дари на здравното заведение 3500 щатски долара, които ще послужат за покриване на разходите за закупен ехограф.

„В момент, когато целият свят е изправен пред безпрецедентна криза, е особено важно да има високообразовани хора. Америкнаският университет в България вече 30 години работи с мисия да обучава бъдещите лидери, които да променят света към по-добро. В същото време ние ясно разбираме колко важно е да допринасяме за благополучието на общността като цяло. Изключително съм щастлив, че тази година ще разделим набраните по време на голф турнира средства с болницата в Разлог. Ето защо искам да благодаря на всички участници и дарители в турнира. В тези предизвикателни времена е повече от важно да се подкрепяме и поддържаме взаимно,“ сподели Дейвид Еванс, президент на АУБ.

Победители в турнира са: сред напредналите –  Георги Йоцев, а в дивизията за непрофесионалисти първо място беше отредено на Стефан Павлов, тъй като победителят д-р Славейко Джамбазов преотстъпи първото място, защото е един от спонсорите на турнира.

Освен с благотворителна цел традицонният голф турнир на АУБ се провежда и за създаване и укрепване на взаимоотношенията между университета, държавната администрация, частния бизнес, бившите и настоящите възпитаници и всички приятели на АУБ, които в рамките на цял ден могат да общуват в неформална и приятелска атмосфера сред красивата и зареждаща природа на Пирин.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене