Слънчево време днес, привечер започва промяна на времето

Предимно слънчево време ни очаква днес. След обяд от запад облачността ще се увеличи и привечер в крайните западни райони ще превали. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър и с него ще започне да нахлува хладен въздух, сочи справка в сайта на НИМХ.

Максималните температури ще са между 25° и 30°.

Атмосферното налягане ще се понижава и ще бъде по-ниско от средното за месеца.

Над Черноморието

ще бъде слънчево, след обяд по северното крайбрежие ще има временни увеличения на облачността. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 21°-24°. Температурата на морската вода е около 21°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините

ще бъде предимно слънчево. След обяд от запад облачността ще се увеличава и на отделни места в масивите от Западна България ще превали. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 22°, на 2000 метра – около 15°.

През следващите дни

със слаб до умерен изток-североизточен вятър захлаждането ще продължи – в началото по-съществено ще е понижението на дневните температури и във вторник максималните ще са между 18° и 23°.

От средата на седмицата

и минималните ще започнат бавно да се понижават. Ще има значителна облачност и валежи, на повече места и повече по количество във вторник и сряда на места в западната половина от страната; възможни са и гръмотевици в следобедните часове.

В четвъртък превалявания, предимно слаби, ще има само на отделни места главно в Южна България и по Черноморието.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене