С оферти с по 100 000 лв. под прогнозните 4 фирми спечелиха обществени поръчки за доставка на месо, яйца, плодове и зеленчуци на социалните и детските заведения в Разлог

След отстраняване на трима от участниците по обществената поръчка на община Разлог за доставка на хранителни продукти за нуждите на социалните заведения, детските градини и млечната кухня местната администрация обяви нова процедура по три от обособените позиции – мляко и млечни продукти, риба и хляб и хлебни изделия, които останаха без изпълнител и процедурата по тях бе прекратена.

Прекратяването бе очаквано за обособената позиция за доставка на риба, тъй като нито една фирма не бе депозирала документи за участие и кандидат при първата процедура нямаше. 114 016 лв. без ДДС е прогнозната стойност по обособената позиция, а при първоначалната поръчка стойността бе малко по-ниска и възлизаше на 111 929 лв. без ДДС.

По останалите две обособени позиции участниците бяха отстранени, тъй като част от продуктите, заложени в предложенията им, не отговаряха на утвърдените стандарти.

За доставката на мляко и млечни продукти единственият кандидат по предишната процедура бе едноличният търговец от Разлог – ЕТ „Иван Кондев“, а за доставката на хляба – Потребителска кооперация „Пирин“ – Разлог.

По настоящата поръчка прогнозните стойности по двете обособени позиции са в размер на 215 485 лв. без ДДС за доставката на мляко и млечни продукти и 171 997 лв. за хляба. Общата прогнозна стойност по обществената поръчка е в размер на 499 358 лв.

По предходната процедура има избрани изпълнители по четири от обособените позиции. По три от тях кандидатите бяха по един и само за плодовете и зеленчуците двама. Фирмата на Георги и Мария Бележкови – „Месокомбинат Разлог“, ще доставя месото и месните продукти за сумата от 148 338 лв. без ДДС. Офертата на фирмата е изключително изгодна и е с малко над 90 хил. лв. под прогнозната стойност от 240 741 лв.

За пилешкото месо и пилешките продукти на малчуганите и потребителите на социални услуги ще се грижи разложката „Пирин Мес-1” ЕООД на Цветанка Нусторова и Любка Топалова. Ангажимента си фирмата ще изпълнява срещу сумата от 131 698 лв. без ДДС, която също е доста под прогнозната стойност от 215 102 лв.

С почти 116 хил. лв. по-ниска от прогнозната стойност е и офертата на Областен кооперативен съюз – Благоевград, който ще доставя пакетираните и консервирани стоки, яйца и други продукти. Предложената от нея цена е в размер на 220 755 лв. без ДДС при прогнозна стойност от 336 724 лв. без ДДС.

По единствената позиция, по която имаше конкуренция и оферти бяха подали две фирми – за доставка на плодове и зеленчуци, за изпълнител е избрана „Иглика- Б“ ООД от разложкото село Бачево, представлявана от Борислав Иванов, която ще доставя продуктите за сумата от 151 664 лв. без ДДС, и конкурентът й – пернишката фирма, изгуби с малко по-висока оферта от 152 132 лв. без ДДС. Прогнозната стойност тук също беше доста по-висока – в размер на 251 101 лв. без ДДС.

Продължителността по всички позиции е със срок от две години и с опция за удължаване при липса на нов договор и съответно избран изпълнител при последваща процедура. Възможността за удължаване е за не повече от една година.

ЯНА ЙОРДАНОВА

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене