Джамбазки: Бежанци с базово умение да стрелят с гранатомет няма да се впишат у нас

За да са нужни на икономиката тези хора трябва да имат образование, базово умение и желание за вписване, категоричен е той.

Не сме взели окончателно решение кой ще е кандидатът за президент на ВМРО, но няма да съм аз със сигурност, това каза за предаването „Събуди се“ по Нова ТВ евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки.

Не сме взели окончателно решение. Ще ни трябва кандидатура за президент, която да обединява около себе си патриотичния глас на българските избиратели, посочи още той.

На въпрос дали от ВМРО биха подкрепили „Продължаваме промяната”, Джамбазки отговори:

Тези двамата мъже изглеждат много симпатично. Хората ги припознават и харесват, но влязоха в политиката с непочтеност, визирам въпроса с гражданството.

За нас винаги единствената затворена врата е била тази за ДПС. Можем да водим разговори, но ако от начало водим измамни такива, това няма да е добре за българките избиратели, допълни Джамбазки.

За „Възраждане“ и Костадин Костадинов той заяви:

Патриотизмът се доказва с време. Той е прескачал през 10 партии и е обиждал доскорошни съратници. Не е и патриотизъм да казваш, че няма коронавирус, а да носим маска – двуличие е.

Миграция

Има развитие на напрежението по границите на България. Усеща се тревожност в обществото. Всяко едно съоръжение, навсякъде по света се ремонтира, а нашето, запита Джамбазки относно граничните съоръжения.

Според Джамбазки ситуацията в Афганистан тепърва ще се развива и се очаква голяма бежанска вълна да мине през България. Не се съгласи с водещата, че бежанците могат да помогнат за растежа на икономиката и допълни:

За да са нужни на икономиката тези хора трябва да имат образование, базово умение и желание за вписване. Ако базовото умение е да стреляш с гранатомет от 12-годишен, няма много добре да се впишеш в обществото ни.

Зелената сделка

Политиката за зелена енергия и големите ставки за въглеродните квоти са една от причините за високия ток в България. Причината за това е, че на заден план остават въглищните централи, които са единственият суверенен източник на полезни изкопаеми, от които България може да прави ток, заяви евродепутатът.

Целия разговор с Ангел Джамбазки гледайте тук >>>

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене