ТЪЖНА ВЕСТ! Ковид-19 погуби доц. Гергана Калпачка, преподавател в ЮЗУ

Коронавирусът погуби млада преподавателка от Югозападния университет. Доц. д-р Гергана Калпачка е загубила битката със заразното заболяване след петдневно болнично лечение. 48-годишната благоевградчанка е постъпила в софийска болница и след като състоянието й се влошило, била поставена на апаратна вентилация, но за съжаление в сряда вечерта е починала.

Наскоро тя е успяла да стане доцент, преди това е била гл. асистент в катедра „Физика“ и е преподавала на студентите по дисциплините „Основи на компютърната техника и технологии”, „Физика на кондензираната материя”, „Астрономия и астрофизика”, „Компютърни методи във физиката”.

„Преди 10 дни брат ми се обади, за да се похвали, че дъщеря му е станала доцент. Не можа да се нарадва на доцентурата…“, каза нейният чичо Славчо Смилков, бивш шеф на Енергото и екслидер на СДС в Пиринско, който беше съсипан от черната вест.

Племенницата му е живеела със съпруга си в София, а вчера, часове след загубата на майка си, синът й трябваше да събере сили и да защити дипломната си работа в Техническия университет по специалността инженер-енергетик. в.Струма БЕТИНА АПОСТОЛОВА

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене