В Деня на независимостта времето ще остане хладно Прочети още на: https://www.

Времето! Дъжд и студен вятър, в планините сняг

В Деня на независимостта сутрешните температури ще са от 8 до 15 градуса, в западните полета – до 9. Времето ще бъде ветровито и хладно с бързо увеличение на облачността. Около обяд ще превали над северната половина от страната, а следобед по-интензивно ще вали по морето. Ще духа свеж вятър от северозапад със скорост до 40 км/ч.

Максималните температури в населените места ще са от 16 до 19 градуса, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Атмосферното налягане о малко по-високо от средното за месеца и през деня ще остане без съществена промяна.

Времето за Гоце Делчев ще е предимно облачно и с максимална температура 21 градуса.

Над планините ще е предимно облачно. На много места ще има валежи от дъжд, с нахлуването на студен въздух, по високите части ще превали и сняг. Ще духа умерен до временно силен северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 8°, на 2000 метра – около 1°.

Над Черноморието ще има значителна облачност и главно след обяд ще има валежи от дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максимални температури на въздуха: 18-21°. Температурата на морската вода е 22-23°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В четвъртък западният вятър ще подгони облаците над морето и над страната валежи не се очакват. В петък ще има повече слънце и чувствително ще се затопли, като слънчевото и топло време ще продължи и през почивните дни.

В неделя ще има повече облаци над северните райони, но валежи не се очакват. Температурите в населените места ще достигат 24-29 градуса.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене