Зов за помощ: Млада майка от Петрич се бори с остра левкемия

Млада жена се бори с остра левкемия. 33-годишната Таня Чопакова от Петрич е диагностицирана с болестта преди по-малко от месец, а за лечението й в чужбина е нужна огромна сума, с каквато семейството й не разполага.

В края на август жената внезапно се почувствала зле. Близките й първоначално се притеснили, че отново е повалена от коронавирус, защото преди няколко месеца симптомите били същите.

„Започна да кашля. Имаше температура, боляха я мускулите. Беше много отпаднала”, каза отец Никола Чопаков. Таня излиза в болничен. За да се установи състоянието й, си прави си пълна кръвна картина. И тогава става ясно, че организмът й е сериозно засегнат.

„Всички стойности бяха или нагоре, или надолу. Нямаше един показател, който да е в норма”, разказа отецът. С резултатите от изследването Таня и Никола отиват в столична болница, където се срещат със специалист.

„Изпрати ни в болницата по хематология. Диагностицираха я с остра левкемия. Целият ни живот мина пред очите ни като на кино”, сподели мъжът.

Таня понася много зле първите химиотерапии. Лекарите опитват да я стабилизират, за да е в състояние да бъде транспортирана в болница в Германия. Семейството й обаче не разполага със средства за лечение там.

„Само трансплантацията на костен мозък е 120 000 евро. Не говорим за квартири, преводачи и т.н. Молитвата е най-важна. Както Господ ще й помогне, така никой от нас не може”, каза още той.

Таня има две деца – момче на 8 години и момиче на 12. Те се срещат с майка си само в болничната стая. Заради болестта и терапиите, жената се затруднява да говори. Единственото, за което има сили, е просто да прегърне тези, които обича най-много.

В момента лекарите правят всичко възможно да стабилизират Таня, за да може тя да издържи пътуване до Германия. За Никола и двете им деца остават молитвите и надеждата.

Ако желаете да помогнете на Таня, може да дарите средства по следните банкови сметки:

IBAN: BG75FINV91502015874504

Титуляр: Фондация „Заедно можем повече“

Банков код: FINVBFSF

БАНКА: ПИБ АД

Телефон на отец Никола 0896180535

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене