Кире Титано и Марио Амстердама налетяха на санитарни инспектори

При проверка на РЗИ за спазване на мерките по кръчмите в Благоевград

Местните кримиавторитети били повалени от полицаи и закопчани, асоциацията на ресторантьорите нарече това терор

 

Истински екшън се е разиграл по време на нощна полицейска проверка за спазване на противоепидемичните мерки в Благоевград.

 

 

Групи ченгета щурмували заведения, които работят въпреки противоепидемичните забрани, и започнали да пишат актове на клиентите.

Двама клиенти на един от баровете в центъра на града

направили опит да се противопоставят на действията на полицията,

намесили се и други и пред бар „Суинг“ пред очите на десетки свидетели възникнал скандал между известните в града Кирил П., с прякор Титано, и Марио А. – Амстердама.
Изведнъж група полицаи страховито наобиколили Титано и Амстердама, повалили ги на земята и им сложили белезници. Случайни наблюдатели заснели случилото се. Видеото бързо обиколи социалната мрежа и на него се чува как хората недоумяват защо са задържани двете лица, като не са направили нищо.
По данни на полицията при тях е заведено само едно лице, но отказват да съобщят кой от двамата е останал в полицейската клетка.

След зрелището в центъра полицейските екипи се отправили към други заведения, които работят в знак на протест срещу мерките. Обект на полицейската проверка се оказала и най-новата дискотека „ГОА“

на младия бизнесмен Мартин Грънчаров, която се намира в комплекс „Ален мак „.

„Около 01.00 часа в заведението нахълтаха над 30 полицаи, завардиха всички входове и изходи и започнаха да пишат актове на клиентите ни. Част от клиентите буквално си изкарали акъла при вида на толкова много полиция, разказват от персонала на дискотеката, в която имало 80 души.
„Полицаите нямат право да съставят подобни актове, със сигурност ще паднат в съда, но това нахлуване посред нощ наистина предизвика истински ужас, обясни лаконично собственикът Мартин Грънчаров.

Проверка и актове са съставени и на клиенти в други заведения.

От асоциацията на ресторантьорите нарекоха случилото се в Благоевград полицейски терор и поискаха дисциплинарно уволнение на висши полицаи, отговорни за действията на служителите си.
„Ние сме готови да понесем нашата отговорност, но полицейския произвол срещу български предприемачи и клиенти няма да търпим и приемем. Адвокатите, които работят с Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България, вече подготвят искове срещу отговорните лица.
Ще продължим да пазим правата си и няма да позволим гавра с бизнеса ни, препитанието на нашите служители и клиентите ни“, пишат в позицията си от асоциацията.
На извънреден брифинг в Областната дирекция на МВР зам. директорът ѝ комисар Стоян Маламов заяви, че две лица са били задържани със заповед до 24 часа. Причината е възпрепятстване на съвместните проверки на полицията и РЗИ за спазване на противоепидемичните мерки. След като са дали обяснения

са им съставени два протокола: първият за неспазване заповедта на

здравния министър за мерките срещу Ковид, а вторият за възпрепятстване работата на полицията. Те са освободени 2 часа по-късно, като единият от тях се е държал агресивно и е отказал да бъде тестван за алкохол и наркотици, обясни още комисар Маламов. На брифинга стана ясно, че по време на акцията в петък и събота са проверени 6 заведения, като са съставени 207 акта за различни нарушения, включително и липса на лични документи. Едно от проверените заведения е било със заключен авариен изход, за което има съставен акт.

В Благоевград съдържателите на нощни заведения обявиха, че няма да спазват разпореденото в заповедта на здравния министър работно време до 22 часа. На 3 септември в Благоевград се проведе протест на БАХР, в който участваха около 250 души, които блокираха за кратко Главен път Е-79./Monitor.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене