Община Сандански ще отбележи Деня на независимостта на България – 22 септември!

Дата, като 22 септември не е просто част от историческата хронология, а съдбоносно събитие в новата ни история, дало правото днес да се наричаме Независими българи! Дата, която безспорно въплъщава усилията и саможертвите на поколения достойни сънародници! Дата, която бележи началото на съвременната българска държава, редом с останалите европейски нации!

С тържествена церемония, община Сандански ще отбележи забележителното историческо събитие в българската история – обявяването на Независимостта на България.

На 22 септември /сряда/, от 11:00 ч. ще се проведе Тържествена церемония по полагане на венци и цветя пред Паметника на загиналите във войните.

На 22 септември се навършват и 100 години от смъртта на истинския гений и духовен баща на нацията – Иван Вазов. След церемонията, всички присъстващи ще могат да разгледат изложба, посветена на 100 години от смъртта на патриарха на българската литература. Изложбата ще бъде подредена до Паметника на загиналите във войните.

Каним всички жители и гости на град Сандански да отбележим 113-та годишнина от обявяването на Независимостта на Република България и 100 – годишнината от смърта на Иван Вазов!

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене