БЧК-Гоце Делчев ще раздава хранителните помощи от 28-ми септември

Кампанията на БЧК с разпределение и раздаване на хранителни продукти за бедни ще стартира в Гоце Делчев на 28-ти септември. Тогава се очаква да пристигнат храните. Временият пункт за раздаване ще бъде открит в сградата на Общинска администрация, в помещенията, където са Домашен социален патронаж и Обществената трапезария. Заради ковид мерките е възможно получателите да не бъдат допускани до вътрешността на помещенията, а да им ги подават на вратата. Такава мярка вече е въведена за Обществената трапезария, където сухата храна за вкъщи е разположена върху маса, прегреждаща входа към помещението на Патронажа.

Както Топ преса вече писа, става дума за пакетирани храни, осигурени от ЕС, които достигат до бедните българи чрез структурата на БЧК в страната.  Едночленните и двучленните семейства ще получат хранителен пакет с тегло 17 кг, а тричленните и по-големите семейства – по един голям пакет с тегло 27 кг. Всеки пакет съдържа 15 вида предимно постни хранителни продукти.

По селата раздаването на помощите ще стане чрез кметствата. Служителите в общинския център подготвят количествата храна за всяко село и със списък с имената на получателите се предоставят на кмета на селото, от когото се очаква да подсигури транспортът на хранителните продукти от Гоце Делчев до подопечното му населено място.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене