Екс червен депутат призна това което Топ Преса писа: Любен Милев съсипа БСП Благоевград!

Бившият депутат от БСП и експартиен лидер – Емил Костадинов, изригна гневно срещу председателя на организацията в Благоевград Любен Милев Вера цитиран от доста медии. Оставка за председателя, настоява Костадинов. Същото поиска преди два дни общинският съветник Бисер Стойчев. А Топ Преса държи да отбележи, че посочените долу аргументи ние ги пишем от две години насам.

„Любен Милев нанесе тежки репутационни щети на партията в Благоевград и я завлече на дъното, той и ИБ незабавно трябва да подадат оставки“, котегоричен е Емил Костадинов.

„Вече повече от два месеца съм в очакване общинското и областното ръководство на БСП – Благоевград да реагират и представят свой анализ за катастрофалния резултат, който получихме на последните парламентарни избори, и да поемат отговорност за него, включително и персонална. Подобно масирано излизане в нелегалност нашата партия не помни от близо 80 години. Вместо това, сме свидетели на характерното за това ръководство поредно снишаване, игнориране на системните уставни процедури и на колективното начало. Свидетели сме на сервиране на важни решения в „12 без 5“, с оглед избягване на открития диалог и анализ, и реализиране на политика на практически „свършените факти“, режисирани от аниматори, които отдавна са скъсали с Благоевград, но продължават да се стремят да акушират процесите в БСП – Благоевград“, зяви Костадинов.

„Затова съм принуден в лично качество, но и от името на множество социалисти и симпатизанти, да поискам незабавната оставка на Любен Милев и на ИБ на БСП в Благоевград. Това е важно и с оглед недопускането на сценарии, при които сме ситуирани отново като заложници на прогресираща агония, какъвто е примерът особено от последните близо две години. И понеже съм убеден, че тази оставка може да даде нова енергия на организацията, да бъде ново начало за нейната консолидация и възстановяване на загубеното доверие, което да върне БСП в руслото на прогреса, възстановявайки нейното достойнство и сила“, изтъкна с тревога Емил Костадинов, цитиран от struma.bg. Председателстването в БСП – Благоевград на Любен Милев ще се запомни с няколко неща, важните от които са две:

1. Нанесе тежки (надявам се все още не непоправими) репутационни щети на социалистическата партия тук (тук Милев спокойно може да претендира за „цялостен принос“), включително и последно с жалкия му мародерски опит да си тръгне от общината, грабвайки от нашия бюджет 6-месечно обезщетение! Сякаш всички не са наясно със създаването на измислената му длъжност и безполезното му присъствие в общината.

2. Обезличи общинската партийна организация до състояние на безпомощност, подчинявайки всички свои усилия само и единствено на собствената си реализация – първоначално като заместник-кмет с измислена и безсмислена позиция, а впоследствие и с болезнения си стремеж да стане депутат! За целта той и групичката около него не позволиха в двете поредни парламентарни кампании никакви алтернативни други кандидатури от общината, за да бъде осигурено неговото безметежно кандидатиране, а впоследствие и евентуално избиране, чрез формални и неприсъствени заседания, удобно скрити зад карантинните мерки и някакъв имагинерен интерес на Благоевград и БСП тук!

Гражданите на Благоевград строго санкционираха тази несъразмерна претенция, но с това наказаха и БСП – Благоевград.

Милев, групичката около него и техните аниматори нямаха за цел БСП – Благоевград да постигне силен резултат, а само да бъде реализиран един очевидно непригоден за мисията, неподготвен и всячески дисквалифициран, изтъкан от теснота, маломерност и делничност, потънал до уши в собственото си себеустройство, но гарантирано предан изпълнител за поръчките, които ще му бъдат спуснати за изпълнение от този кръг!

Резултатът ни в Благоевград е действително дисквалифициращ – 3484 гласа за БСП (12,53%), четвърто място в общината и 797 преференции за самия Милев!

Милев и тези като него лишават БСП от перспектива и достойнство! Той се оказа на дъното, без да достигне дълбочина, но уви, завлече там и партията! Неговото безличие дори не е енигматично! Тъжно е, когато се сблъскваме с този упорит подбор на най-лошото! Антиподбор! Антиселекция! Отговорни за подобни разрушителни недоразумения в партията не са само и единствено техните аниматори и преки изпълнители. Аз държа отговорни и тези, които избраха удобното, „добре редактирано мълчание“, както и по-широкия кръг в партията, който прие да бъдат погазени имунните й и съпротивителни сили!

Ужасно е, че лица като Милев тук и немалко други удобно цинично се чувстват сред руините на срутените от тях самите идеали и нямат морала да отстъпят! В резултат на техните действия е налице резултат, формиращ ситуация, проста до неприличие, и ужасна в своята безперспективност за левицата!

Липсата на реакция (разбирайте оставки) ще направи нашата организация ненужна както за обществото, така и за нейните членове, задълбочавайки и без това безпомощното й състояние!

Вместо това научаваме от медиите за поредните разправи и изключвания, извършвани от Изпълнителното бюро, без тези въпроси да бъдат от неговата компетентност и без предизвикалите ги въпроси да бъдат дискутирани в легитимните решаващи органи на партията. И затова: ОСТАВКА на загубилия се Милев и на Изпълнителното бюро на БСП – Благоевград! Хората с доказана липса на персонална перспектива не бива повече да завличат заедно със себе си БСП към дъното.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене