Преброителите плъзват по домовете

Преброителите започват обхода в предварително определените участъци утре, 18 септември и ще продължат до 3 октомври. Те ще минават между 8.00 и 20.00 часа всеки ден, включително в събота, неделя и празничните дни.

Задачата им е да опишат всички жилищни сгради, необитаваните жилища и да преброят домакинствата, които не са се преброили онлайн или не възнамеряват да го направят електронно до 30 септември.

Преброителите ще разполагат с уникалните кодове на електронно преброените домакинства. Въпреки това се съветва хората да пазят кода, който са получили, след като са се преброили онлайн.

Електронното преброяване ще продължи до 30 септември. Удължаването на срока не променя графиците на преброителите. Те са инструктирани да спазват всички противоепидемични мерки и разполагат със защитни средства.

Припомняме, че можете да поискате от преброителя да ви покаже своя бадж, с който се легитимира като преброител.

На кратък номер *2021 или на тел 02/907 84 30 хората могат да се обаждат както за въпроси относно преброяването, така и за да проверят дали лицето, което се представя за преброител в действителност е преброител в техния район.

Глобите за хората, които отказват да се преброят и изгонят преброителя, са в размер на 160 лева.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене