Откри се нов център по туризъм в НПГ – Гоце Делчев!

Г-жа Янка Такева, г-н Ивайло Златанов и г-жа Мария Георгиева тържествено прерязаха лентата на новия Учебен център по туризъм в НПГ „ Д. Талев“

Нов учебен център по туризъм бе тържествено открит в НПГ „ Д. Талев“. Официални гости на събитието бяха г-жа Янка Такева – председател на Съюза на българските учители; г-жа Зейнеп Ходжа – главен експерт в Дирекция „ Приобщаващо образование“ в МОН; г-н Ивайло Златанов – началник на РУО – Благоевград, предприемачът Георги Шапков, директори на училища, представители на работодатели – партньори на НПГ и родители. Центърът по туризъм се реализира по проект „Програма за изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища 2020-2022“.
Гостите бяха впечатлени от привлекателната и модерна визия на Учебния център по туризъм и от организацията на учебния процес в НПГ „ Д. Талев“. Г-жа Такева не скри възхищението си от умелото управление на НПГ „ Д. Талев“, от работата на Ръководството, преподавателите и от интелигентните ученици на професионалната гимназия. Тя проведе едночасова среща с НПГ репортерите, на която разговаря с тях по теми, свързани с образованието. Интервютата ще бъдат публикувани за широката аудитория.
Официалната церемония по откриване на Центъра по туризъм се отличи със стил и естетика. Всеки работен отдел бе професионално представен от ученици от специалност „ Организация на туризма и свободното време“. Събитието развълнува родителите, които в емоционални речи си спомниха своите училищни години в НПГ и благодариха на училището, че им е дало основата на техния професионален път, а към днешна дата е любимо училище и на децата им. Работодателите партньори на НПГ също изразиха висока удовлетвореност в общата работа с ученици и преподаватели и благодариха за дългогодишното позитивно и ползотворно сътрудничество.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене