Поздравление от кмета на Община Белица Радослав Ревански по повод първия учебен ден

Уважаеми ученици, учители, родители,

Изключително приятно ми е да Ви поздравя по повод първия учебен ден. Празник, които радва всички нас, малки и големи, и ни изпълва с хубави спомени и умиление, с надежда и очакване, с амбиции и слънчеви мисли.

Затова, позволете ми днес да пожелая на всички Вас най-напред вяра. Най-вече в самите себе си. Вярвайте в себе си и ще имате успех, ще можете да постигнете всичко. Да летите, плувате, да покорите дълбините, да видите Земята от космоса или просто да научите таблицата. Няма малки успехи – всеки от тях изисква труд и постоянство.

Нека надеждата не Ви напуска – ще имате трудности, да. Някои в училище, други съвсем не свързани с него, но никога не се обезверявайте и винаги продължавайте напред.

Правете всичко с любов и така, както трябва да бъде свършено. Това е любов и към самите Вас, защото не си позволявате компромиси със себе си. Вие заслужавате най-доброто!

И накрая – бъдете мъдри. Мъдростта не е присъща само на старите хора, които са живели и видели много. Тя е и в чистите и добри сърца, в приятелството, в споделянето, в справедливостта, в добрите постъпки, в готовността да помогнеш. Бъдете добри и ще Ви се случват много хубави неща.

Скъпи първокласници, вярвам, че Ви очакват много хубави дни тук – един напълно нов свят. Той е интересен, любопитен, може да Ви покаже и разкаже толкова много неща. Вече сте големи и ще се справяте сами. Учете, питайте, творете, но не забравяйте и игрите. Тичайте навън при всеки удобен случай. И намерете много нови приятели. Да бъдеш в първи клас е едно много хубаво преживяване и съм сигурна, че ще Ви хареса!

А вие, бъдещи зрелостници, мечтайте, пътувайте, влюбвайте се. Не забравяйте уроците, защото годината е важна, и я изживейте по най-прекрасния и удовлетворяващ ви начин.

На добър час в училище на всички и много успехи през годината!

Радослав Ревански

Кмет на Община Белица

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене