Радев привика част от министрите на „Дондуков“ 2

Министри от служебния кабинет бяха привикани на срещи този следобед на „Дондуков“ 2. Разговорите бяха неофициални и не бяха обявени, но вероятната тема за тях е решението за състава на следващото служебно правителство, което Румен Радев трябва да сформира в четвъртък.

Така по различно време през Дондуков 2 са минали министърът на отбраната Георги Панайотов, който по-рано през деня не дойде на военна комисия защото бил с „летен грип“, вицепремиерът по европейските въпроси Атанас Петканов, земеделският министър Христо Бозуков, на външните работи Светлан Стоев. Преди това такива са имали екоминистърът Асен Личев, образователният Николай Денков, регионалният Виолета Комитова, енергийният Андрей Живков и културният Велислав Минеков.

Междувременно социалният Гълъб Донев не дойде на заседанието на социалната комисия, а официалният мотив – сериозни служебни ангажименти.

От администрацията на държавния глава отказаха да коментират темата или да потвърдят за разговорите, а говорителят на МС Антон Кутев коментира лаконично, че министрите не са били на среща с Радев.

На излизане от Дондуков 2 обаче нито един от министрите не коментира по същество срещата, както и дали ще бъде служебен министър и в новия кабинет.

Георги Панайотов зави лаконично, че бил по работа  и имал разговори, които протекли успешно. „Ще видим.“, така отговори той на въпроса дали ще бъде министър и на 17 септември.  Атанас Петканов също бе лаконичен и заяви само, че в следващите дни всичко ще е ясно. Христо Бозуков на свой ред заяви, че след ден медиите щели да разберат дали остава министър или не. Той уточни, че не се е виждал с президента, а с други хора в президентството. На излизане пък Светлан Стоев само заяви, че не се е видял с държавния глава Румен Радев, а попълнил декларация.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене