Вижте какво правят адвокатите на Бербатов с футболните клубове / ДОКУМЕНТИ

Хората на бившия нападател нарушават устава на БФС

„Натискът“ върху клубовете от страна на БФС, за който инициативният комитет на Димитър Бербатов надава вой до небесата (и прокуратурата) в последните месеци май ще се окаже с обратен знак.

БЛИЦ се сдоби с набор от документи, изпращан до членовете на Българския футболен съюз с право на глас на общо събрание, чрез който хората на Бербатов не просто притискат клубовете да провеждат управителни съвети и да излъчват делегати в определен срок, но и да изпращат решенията си на… адвокатското дружество, защитаващо управленските интереси и амбиции на екипа.

Нещо повече – в съобщение, разпространено до всички членове и подписано от „Динова, Русев и партньори“, се казва че „клубовете, инициирали свикването на този Конгрес, се самоорганизират, и Конгресът ще бъде проведен.“ Следват детайлни инструкции за попълване на необходимата документация и изпращането й както в деловодството на БФС, така и на адреса на кантората.

Това само по себе си представлява престъпно нарушение на Устава на съюза, според който БФС е единственият легитимен орган с правомощия за организация на общо събрание – а своеволията на Бербатов и хората му изглеждат още по-неадекватни на фона на днешното изявление на ръководството на БФС, в което съюзът подчертава готовността си да организира и проведе конгрес според собствения си Устав и тези на ФИФА и УЕФА.

Така за пореден път в последно време ставаме свидетели как радетелите на промени, революции и нов морал в българския футбол всъщност са живо олицетворение на старата поговорка „Крадецът вика – дръжте крадеца!“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене