Нинова: Ще уважим правото на структурите да направят номинации за президент

Соцлидерът: Актуализацията на бюджета стана възможна благодарение на БСП

„Националният съвет на партията изрази подкрепа за Румен Радев и Илияна Йотова, но тепърва започват нашите стъпки за номинации за президент и вицепрезидент. Нашите структури харесват двойката на Радев и Йотова, но ние ще уважим правото да има номинации“. Това коментира пред БТВ лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„При нас винаги има много номинации, накрая обаче се събират колективните органи и решаваме, отсичаме и започваме да работим“, добави още тя.

Нинова коментира евентуалния политически проект на Кирил Петков и Асен Василев с хипотетичното участие на Румен Радев.“Всеки е свободен да прави партийни и политически проекти, но заради честността в политиката, това не бива да се прави с ресурса на служебния кабинет. Да не се прави на гърба на други партии – бъди смел, излез и се състезавай. Имаме информация от наши структури, че хора уговарят наши членове да подкрепят един такъв бъдещ проект“, обясни председателят на левицата, като отказа да коментира дали става въпрос за лица от администрацията на Румен Радев, за да не „внася допълнителни интриги“.

Нинова изтъкна, че този парламент не успял заради три проблема. Първият е, че задкулисието продължило да управлява. Второто е, че и двата парламента не посегнали на модела на управление. Третия голям проблем според нея бил, че това, което правили в парламента, се различавало от живия живот в България. „Нашето предложение беше: Елате, публично пред камерите. Сядаме и си казваме всичко. Какво искаме да направим, първо, второ, трето. Да ги направят тия, тия министри, дайте имена. Но всичко пред хората да обсъдим. От другата страна във времето, разбрахме, по-късно е имало другия модел – ходене по офиси, опити да се разцепват групи, някакво шушу-мушу някъде по ъглите“, допълни Корнелия Нинова.

Нинова изтъкна, че актуализацията на бюджета е станала възможна благодарение на БСП.Според нея проблемите днес са цените на тока, газа, хляба, олиото.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене