С любов към театъра! Раздават билети на първокласници в Благоевград

С началото на учебната година, съвместно със Сдружение „Обществен възход“, Драматичен театър „Никола Вапцаров” в Благоевград, ще раздаде на благоевградските първокласници 715 билета за детските си представления. През 2020 година сдружението организира инициативата „Театърът и Аз: Културното развитие трябва да продължи“, при която бяха събрани средства в размер на 2860 лв. за билети за театрални постановки.

Програмата на Драматичен театър „Никола Вапцаров“ ще бъде обогатена и от проекта за пътуващ детски спектакъл, който беше одобрен за финансиране от фонд „Култура“ на Община Благоевград. С постановката се цели осигуряване на достъп до сценични изкуства на подрастващите в по-малките населени места в региона.

След премиерата на „Пепеляшка“ в театъра ще започнат репетициите и на спектакъл за възрастни, с режисьор Стайко Мурджев. Ръководството на театъра все още пази в тайна пиесата, като отбеляза, че заглавието е обещаващо и ще предизвика голям интерес към театъра.

Екипът на театъра има амбициозни планове и цели за новия творчески сезон и се надява новия сезон да е по-успешен от предходния. За културния институт е изключително важно да продължава да осъществява дейността си, въпреки промените в епидемичната обстановка. От театъра припомниха, че работят при намален капацитет на зрителните места в салона, както и при стриктно спазване на действащите противоепидемични мерки.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене