Радев разпуска 46-ото Народно събрание в четвъртък

Президентът Румен Радев обяви кога ще разпусне Народното събрание и ще назначи служебно правителство. Това ще се случи на 16 септември, четвъртък, в изпълнение на конституционните правомощия.

Преди дни държавният глава уточни, че ще разпусне парламента максимално бързо в съответствие с реда и изискванията на Конституцията, а изборите ще бъдат 2 в 1 на 14 ноември.

“По този начин ще спестим и пари на хазната, и най-вече времето на хората. Явно, че двете кампании – за Народно събрание и за президент и вицепрезидент ще текат едновременно. Аз съм привърженик на надпартийното съгласие и ще разчитам на подкрепата на всички почтени българи около големите цели”, допълни Радев.

По думите му “президентската кампания ще бъде още един ориентир за българските избиратели и за това кои партии и политици работят за бъдещето и кои бранят корупционните схеми”.

“Очаквам от следващото служебно правителство да продължи да работи за изкореняване на корупцията от българските институции и да работи прозрачно и отговорно в интерес на българските граждани”, каза още президентът.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене