Иван Боздев от село Огняново: Преди 4 месеца бях спрян и „уличен че съм ползвал дрога“! Доказах в съда че това е пълна лъжа!

Възможно ли е, когато ви спре полиция и ви направят тест за дрога или по точно казано тест за употреба на наркотични вещества да се окажете положителен, но след като дадете кръв за кръвен тест да се окажете отрицателен? 

Темата за фалшиво положителните драг чекове не е от днес. Водачите са тествани с полеви тестове, които отчели положителен резултат. Кръвните тестове обаче излезли негативни.

В историята на МВР – Гоце Делчев има подобен прецедент. Преди четири месеца, жителят на гърменското село Огняново – Иван Боздев, бива спрян от патрул на полицията, направени са му тестове за алкохол и дрога и драг чекът дал положителен резултат.

„Бях с майка ми в колата. Направо не можах да повярвам.Как само за двадесет минути се превърнах в наркоман? моментално отидох и дадох кръв в болницата, кръвната проба се оказа отрицателна. И се започна едно ходене по мъките за да докажа, нищо което е доказано. Костваха ми четири месеца дела и разпроваии и бах оправдан напълно. Искам да дам публичност на моят случай, за да попитам тези, които пишат и прилатгат законите – кой ще ми плати и нерви и щети за тези четири месеца? Аз работя като шофьор. На практика бях без работа, докато доказвам, че никога не съм вземал дрога…“ разказва за Топ Преса, Иван Боздев и предостави всички необходими документи доказващи твърдението му.

Топ Преса се обърна към свои хора в МВР, от където ни потвърдиха, че подобните случаи не са рядкост. „Когато полевият тест отчете положителен резултат, ние сме длъжни да реагираме.Нямаме избор…“ коментират полицаи от Гоце Делчев, но спестяват, информацията, че в повечето случаи ползват драг чекове известни като „тройки“, те дават положителен резултат, при приемането на определени медикаменти например. Иначе казано – неточни са. Имало други които били „петици“, те показвали най – точно, но странно защо ръководството на МВР в Гоце Делчев не ги ползва.

Въпросът трябва да бъде зададен към предишното ръководство на полицията в града, което настоявало да се работи с „тройки“. Защо ли? Ами подобни случаи, вдигат рейтинга на разкриваемост в управлението и много лесно се трупат активи на гърба на буквални жертви. Когато един човек е „закован“ че шофира с дрога, на практита това се брои според статистиката на МВР за разкрит случай, влиза в статистиката и вдига рейтинга на едно управление. Фактът че „жертвата“ на тройките съсипва месеци от живота си да докаже правотата си – няма особено значение.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене