Румен Радев: Изборите ще са 2 в 1 на 14 ноември

Снимка: БГНЕС

Президентът заяви, че ще разпусне НС максимално бързо

Изборите ще бъдат 2 в 1 на 14 ноември. Така ще бъдат спестени разходи в хазната и време на избирателите. Това заяви президентът Румен Радев в Плевен, където участва в отбелязването на 144-ата годишнина от началото на Третия щурм за освобождението на града.

Държавният глава обеща да разпусне Народното събрание максимално бързо, но в съответствие с реда и изискванията на Конституцията.

Аз съм убеден привърженик на надпартийното съгласие и ще разчитам на подкрепата на всички почтени българи. Мисля, че тази кампания ще бъде и още един ориентир за българските избиратели за това кои партии и политици работят за бъдещето и кои бранят корупционните схеми, допълни пред БНТ президентът.

Подкрепям личности, а не партии и не съм упълномощил никой да говори от мое име, коментира президентът по въпроса за нов политически проект на служебните министър Асен Василев и Кирил Петков. Аз съм заедно с тези хора и за тези години се убедих че мога да разчитам на тях, допълни Радев.

В Скобелевия парк пред Панорама „Плевенска епопея 1877“ държавният глава отдаде почит пред загиналите герои за свободата на България. Президентът също така ще поднесе венец пред костницата в парка.

Петя Славова

dnes.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене