Главният мюфтия гостува на хатим в Доспатско!

Главният мюфтия д-р Мустафа Хаджи беше специален гост на хатим в с. Късак, община Доспат, съобщават от Главно мюфтийство.

25 момчета и 15 момичета от местния Коран-курс изнесоха богата религиозна програма, включваща рецитиране на знамения от Свещения Коран с превод на български език, кратка история за живота на Пратеника Мухаммед (с.а.с) и поучителни стихотворения. Те бяха подготвени преподавателите Кемал Ахматев, имам на с. Късак, Емине Ахматева, Шукрие Кехайова и Джемиле Шалганова.

Главния мюфтия д-р Мустафа Хаджи пожела на децата да продължат по пътя на образоването в ислямската религия и благодари на родителите им, че ги подкрепят. „В навечерието на националното преброяване в България всеки мюсюлманин да се самоопредели в анкетната карта, като отбележи своята мюсюлманска принадлежност. Нека го направим със самочувствие и гордост и да приканим своите близки и познати да направят същото“, призова главният мюфтия.

В своето приветствие районният мюфтия на Смолян Неджми Дъбов също поздрави децата, родителите и преподавателите. Той подчерта, че с. Късак е пример за съхраняването на ислямския морал и апелира децата да продължават да посещават Коран-курса и да дават правилната посока и самочувствие на мюсюлманската общност.

Тържеството завърши с дуа, отправена от Главния мюфтия. Д-р Мустафа Хаджи и районния мюфтия на Смолян поднесоха подаръци на всички децата,

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене