Неврокопска гордост! Мария Самандова : Животът ми не е свързан с тениса! Животът ми е тенис!

Мария Самандова – едно истинско тенис вдъхновение от град Гоце Делчев но развиваща успешна тенис кариера в София. 
Мария Самандова е ново лице в успешния и висококвалифициран  треньорски екип на MG тенис клуб /парк „Заимов“. От Гоце Делчев е. Завършила е Национална спортна академия “Васил Левски” и има треньорски лиценз от Българска федерация по тенис  нива ‘С“ и  ‘Б’. Пътят към големият тенис за Мария, започва от спортното училище на ЦСКА „Ген. Владимир Стойчев” . Кариерата и като състезател преминава в клубовете: “Славия”, “ЦСКА” и “Малееви“.
“Полагането на основите” в света на тениса е много важно, казва  треньорът с 10 – годишен  опит. Първите умения , които децата трябва да развият са дисциплина на корта, концентрация, ориентация, бърза реакция и координация.  Сигурна съм, че ниво “Звездички“  на MG тенис клуб /парк „Заимов“ ще направи  най-малките ни приятели от 2 до 4 години истински щастливи.
Най-оптималният период  за едно дете за  редовни и интензивни тенис занимания  е  4-5 годишна възраст. В този етап от развитието си, децата са способни да запазват концентрация и ефективно да започнат да развиват определени двигателни качества . Очакваме всички деца в нашите зелено, червено и оранжево ниво, за да развием техния спортен  потенциал. Повече за кариерата и на тенис треньор можете да гледате във видеото.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене