Областният управител Николай Шушков участва в работна среща за подготовката на зимния туристически сезон

Областният управител Николай Шушков участва в работна среща за подготовката на зимния туристически сезон, която се състоя в град Банско по покана на служебния министър на туризма доц. Стела Балтова. В срещата се включиха областните управители на област София, област Смолян, и представители на трите най-популярни български ски-курорта – Банско, Пампорово и Боровец.
Николай Шушков докладва за подготовката на зимния туристически сезон на територията на област Благоевград. Предложи в последващи срещи да бъдат поканени и представители на общини от областта, в които също се развива зимен туризъм, както и такива, в които целогодишно се предлага балнео и СПА туризъм, защото предлаганите от тях услуги са част от туристическите пакети на туроператорите в България.

Основна тема в разговорите бяха здравните мерки, които трябва да гарантират сигурността на туристите и работещите в условията на пандемия.
Министър Балтова постави като неотложна темата за определяне на карантинни хотели и кои да са те. Организацията по определянето и работата им беше обсъдено с областните управители и бизнеса в районите на водещите зимни курорти.
Г-жа Балтова разясни, че качеството на зимния туристически продукт ще бъде гарантирано с помощта на Комисията за защита на потребителите, БАБХ, РЗИ, ГД „Национална полиция“ и ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“, които също взеха участие в дискусията с конкретни предложения за бъдещи съвместни действия.
Министърът на туризма увери, че се предприемат необходимите действия, за да се гарантира успешен старт на ски-сезона с високо качество на зимния туристически продукт у нас, който да привлече гости от страната и чужбина, въпреки обстоятелствата, диктувани от пандемията.
Представителите на туристическия бизнес увериха министъра, че са готови за предстоящия ски сезон и заявиха, че са оптимисти за него, след успешния летен сезон на 2021, а и с оглед на опита, който имат от предходния зимен сезон в условията на COVID-19.
Министерството на туризма представи планираните си маркетингови активности за предстоящата зима 2021/2022, а заместник-министърът на туризма Даниела Стоева говори за навременната информираност на бизнеса, информационната обезпеченост и подобряването й. Обърнато бе внимание на Националния туристически портал, където информацията ще продължи да бъде своевременно обновявана и актуализирана.
Участниците в работната среща изразиха задоволство от навременно стартиралата подготовка за зимния сезон и се съгласиха, че с предстоящото провеждане на последващи срещи ще се осигури спокойствие и сигурност в успешната подготовка и организация на всички нива.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене