Председателят на Общински съвет Благоевград Радослав Тасков взе участие в заседание на Кризисния щаб за превенция и реакция при евентуална зараза с Коронавирус в Благоевград

Председателят на Общински съвет Благоевград Радослав Тасков взе участие в заседание на Кризисния щаб за превенция и реакция при евентуална зараза с Коронавирус в Благоевград.
Възможността за поставяне на триажен кабинет в района на МБАЛ – Благоевград и частната болница „Пулс“ бе обсъдена по време на първото заседание на Общински кризисен щаб, ръководено от кмета Илко Стоянов.
Дискутиран бе проблемът с липсата на достатъчен брой медицински специалисти. От общинското ръководство поеха ангажимент за съдействие.
Кметът Стоянов обеща да проведе срещи с медицинския персонал, който е на щат към Община Благоевград, като част от него евентуално да бъде насочен в помощ на лечебните заведения.
„Това може да стане само и единствено при желание на медицинските лица, няма механизъм, по който могат да бъдат задължени“, уточни кметът.
Община Благоевград няма да предприема ограничителни мерки, различни от тези, разпоредени от Министерство на здравеопазването, в това число, на този етап, не се предвиждат и такива на общинско ниво за ресторантьорския бизнес.
В заседанието на Кризисния щаб взеха участие председателят на Общински съвет Благоевград Радослав Тасков, директорът на РЗИ – Благоевград д-р Калоян Калоянов, представители на лечебните заведения в областния център, на РС „ПБЗН“ и на 01 и 02 РУ към ОД МВР – Благоевград.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене