Блокади край Благоевград и Симитли срещу Ковид мерките

Собственици на заведения, работещи в ресторантьорския бранш и в баровете, излизат на протест днес. Недоволните от Ковид мерките, разпоредени от здравния министър, се събират към 14.30 часа на „Полигона“.

Ще има протестно шествие и след това ще блокират за неопределено време кръговото кръстовище при Симитли.

Организаторите призовават за широка подкрепа в социалната мрежа. Благоевградчани обаче са за протести срещу бедността, високите цени, вклъчително и тези, наложени от ресторантьорите.

Благоевградските предприемачи ще участват и в протеста в столицата, кйто е на 7 септември.

Както вече информирахме, вчера трите браншови организации – БХРА, БАЗ и СЗБ излязоха с обща позиция, в която остро възразяват срещу мерките, които ще бъдат въведени от 7 септември.

“Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация, Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България остро възразяват срещу обявените от министър Стойчо Кацаров мерки.

„Самият временен здравен министър Стойчо Кацаров призна провала на ваксинационната кампания. Именно заради този провал за пореден път бяха посечени избирателно сектори от българската икономика. Изразяваме своята подкрепа към всички колеги, които ще търпят рестрикции и заявяваме, че ще търсим правата си с всички позволени от закона средства“, сочат в позицията от браншовите организации.

„Нашият сектор отново се превръща в изкупителна жертва на властовата несъстоятелност в държавата. И докато преди две години вирусът все още беше непознат и светът тепърва се запознаваше с него, сега това не е така. Тогава оправданията бяха, че трябва да се подготви здравната система, но очевадно тя все още не е подготвена, защото слушаме отново старата песен, но на нов глас. И то още по-фалшиво изпълнена. Сега няма средства за подкрепа на бизнеса! Няма и разработени мерки за такава и дори да се намерят пари, ще са нужни месеци преди да бъде направена системата за тяхното разпределение. С въвеждането на вечерен час от 22 часа, колегите ни от нощните заведения на практика са затворени, а с останалите рестрикции дневните реално се обричат на фалит“, заявиха ресторантьорите.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене