Пуснаха  под домашен арест убиеца на Милен Цветков

Кристиан Николов, който е обвинен за убийството на журналиста Милен Цветков в катастрофа, излиза от затвора. Младежът ще е под домашен арест и с електронна гривна. Решението взе Софийският градски съд, който прие писмо с похвала от началника на Централния затвор. В него е отбелязано, че Николов има добро поведение, помага в кухнята и в администрацията на пандиза.

Това даде основание на магистратите да отчетат, че престоят зад решетките му се е отразил позитивно. Според съда няма и никаква опасност младежът да се укрие или да извърши друго престъпление.

Николов е станал любимец на бандитите.

Сервирал им храна, миел баките в кухнята и се грижел за хигиената и комфорта на останалите затворници. През лятото пък се оказа, че е подреждал папки и документация в администрацията, което спомогнало за писменото становище, че младежът е с много добри характеристични данни и примерно поведение. През юни въпреки и тогавашните податки, че е станал примерен в пандиза, съдът не се поддаде и отказа за пореден път да го освободи от ареста.

Отложената ключова експертиза, която трябва да потвърди или отхвърли обвинението, че Николов умишлено е убил Милен Цветков навръх Великден през 2020 г., тъй като съзнателно се е качил зад волана на мощния си джип „Ауди Q7“ след употреба на три вида наркотици, все още не е изготвена. Причината е във внезапната смърт на единия от експертите, който я е изготвил, а новото вещо лице все още не е готово. Делото през юни бе отложено именно заради новоназначения психолог, който не бе успял да прегледа лично Николов. Поради съдебната ваканция делото бе отложено за 1 септември. Междувременно заради тази неразбория адвокатите на Николов се възползваха от ситуацията и издействаха изваждането му от затвора. Защитниците му изтъкнаха, че Николов е „изключително момче“ и това спомогнало да му се осигури работа зад решетките, което принципно е изключителна рядкост при следствените затворници без влязла в сила присъда.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене