Премиерът Стефан Янев се срещна с австрийския посланик Андреа Вике

България и Австрия имат отлични двустранни отношения, които можем да продължим да надграждаме и задълбочаваме занапред, изтъкна министър-председателят Стефан Янев по време на срещата си с австрийския посланик у нас Андреа Вике. В рамките на разговора им в Министерския съвет двамата обмениха мнения по теми от взаимен интерес за двете страни. Посланикът на Австрия Андреа Вике поздрави премиера Янев за работата на служебното правителство, което успешно се справя със задачите си в настоящите трудни времена.

В рамките на срещата беше акцентирано върху ползотворния политически диалог, който България и Австрия имат на всички нива, както и икономическото партньорство с оглед на големия брой австрийски инвеститори в нашата страна. Обсъден беше също Националният план на България за възстановяване и устойчивост, като министър-председателят Стефан Янев изтъкна усилията на служебния кабинет за подобряване на плана, така че да се гарантира използване на средствата по най-добрия възможен начин за България.

Политическата обстановка в нашата страна също беше сред темите, които премиерът Янев и посланик Вике обсъдиха в рамките на срещата. Министър-председателят Стефан Янев обърна внимание на отговорността на политическите партии в настоящата ситуация и изтъкна очакванията на българските граждани да има стабилно управление на страната. Премиерът посочи и значението на работата на парламента за актуализацията на националния бюджет, без която страната ще изпадне в трудна ситуация. По време на срещата на министър-председателя Стефан Янев с австрийския посланик Андреа Вике бяха обсъдени също така теми от европейския дневен ред.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене