12 ДОБРОВОЛЦИ, ГАСИЛИ ПОЖАРА КРАЙ СЕЛО ГОЛЕШОВО, С БЛАГОДАРНОСТ И НАГРАДИ ОТ ЮЗДП

12 доброволци от санданските села Голешово, Петрово и Яново, активно участвали в потушаването на горския пожар в планината Славянка, край с. Голешово, бяха наградени днес от Югозападното държавно предприятие. Церемонията в „ДГС Катунци” започна с минута мълчание в знак на почит към двамата горски служители Антон Гръбчев и Валери Димитров, загубили живота си в битката с огнената стихия.

След тежкия пожар и тежката загуба днес е ден на равносметка и благодарност, на искрено уважение към хората, които проявиха освен граждански дълг и истинска човечност, каза директорът на ЮЗДП инж. Дамян Дамянов. Благодарение на активните им действия през последната вечер на пожара беше предотвратено придвижването му към иглолистен масив, с което са спасени десетки декари гора, може би човешки животи и финансов ресурс, посочи той. Като  благодари на доброволците, които в тъмната част на денонощието са проявили истински героизъм и така са спасили може би и самото село, тъй като пожарът е бил на стотина метра от Голешово, инж. Дамянов връчи на всеки грамота, плакет и парична награда от 300 лв.

На церемонията присъстваха кметът на община Сандански Атанас Стоянов, кметските наместници на трите села, директорът на „ДГС Катунци” инж. Марко Запрев, служители на ЮЗДП.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене