Христо Проданов: Недопустимо е да хвърлим държавата отново в избори

„За нас е недопустимо на прага на бежанска вълна, здравна, социална и икономическа криза, да хвърлим държавата отново в избори. Все пак, ако другите не мислят като нас и не го осъзнават, вероятно ще се отиде на избори”. Това заяви депутатът от БСП Христо Проданов.

Той смята, че освен към ИТН, левицата трябва да намери пътя и към другите две партии. „Така че наистина да се получи това, за което всички говореха, че искат – промяна. В тази връзка ние сме абсолютно решени добронамерено и уважително да подходим към останалите партии – да ги поканим на разговори и след това да проведем обща среща, за да обсъдим приоритетите. Осъзнаваме нашата тежест”, поясни депутатът.

„Мандатът не го приемаме като наш, а като последен шанс за осъществяване на тази промяна. Когато се заклеваме в НС, казваме, че ще се ръководим от интересите на народа”, поясни още Проданов и коментира какви качества трябва да притежава бъдещият премиер.

„Профилът на бъдещия министър-председател трябва да е надпартиен. Той трябва да бъде професионалист, експерт, човек с добро име, който да обедини всички партии, които ще подкрепят евентуално следващо правителство”, заключи депутатът от БСП.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене