Мая Манолова: Третият мандат да се разглежда като втори опит за първия мандат

В българската енергетика няма виновни и отговорни, а бизнесът е пред фалит заради 108 % увеличение на цената на тока, каза Манолова в „Лице в лице“
Третият мандат е възможен само ако бъде разглеждан като втори опит за първия мандат. Това е втори шанс „Има такъв народ“ да състави правителство с подкрепата на другите партии на протеста, да участва в разговори, без доминация на силата и еднолично налагане, да излъчи премиер и основните министри. Да има ясни приоритети, писмено споразумение и партии, които мислят за народа, а не за партийните си интереси и сметки.

Това заяви председателят на парламентарната група „Изправи се БГ! Ние идваме!“ Мая Манолова в предаването „Лице в лице“ и пред медии в парламента днес по отношение на третия мандат.

„Изправи се БГ! Ние идваме!“ полагаме всички усилия да има правителство. Предложихме план с три стъпки, за да стане възможен третият мандат и да има разговори между политическите формации извън ГЕРБ и ДПС, припомни тя.

Вярвам, че партиите и лидерите им ще си надмогнат егото. Време е за лидер, който ще каже „загърбвам интереса на моята партия, за да преведа България напред през предстоящите кризи – мигрантска, COVID-19, повишаващи се цени“. Хората мизерстват. На есен това ще бъде още по-видимо. Те имат нужда от подкрепа и стабилно правителство с експерти, без партийни и политически лица, допълни Манолова.

Енергетиката в България е на самотек – няма виновни и отговорни, а бизнесът е пред фалит. Нито една институция не пое отговорността за решението енергийната борса на България да се обедини с гръцката. В резултат на тези действия цената на тока на Българската енергийна борса се е увеличила със 108 % от 27 юли 2021 г. до 5 август 2021 г., каза тя по отношение на днешното заседание на Комисията по ревизията, на което беше изслушана Българската енергийна борса.

Манолова посочи, че на утрешното заседание на Комисията по ревизията ще бъдат разглеждани сигнали на граждани и неправителствени организации. Ще слушаме Управителния съвет на „Автомагистрали“, защото продължават безобразията в прилагането на „ин хаус“. Има необясними действия, заяви тя и даде пример със свлачище, укрепването на което би струвало 300 хил. лв., но фирмата изпълнител получава 2 млн. лв. аванс.

Ще бъде изслушана и Държавната петролна компания във връзка с цените на горивата. Бих предложила да се разгледа и сигнал за превод на стойност 10 млн. лв. от ВМЗ „Сопот“ към уж доставчик, който е извън България. Имаме сигнал и за рекет върху фирма в рамките на над 2 млн. долара, разписани под формата на цесия и принудени да го направят, каза още Манолова.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене