ЗАТЯГАТ МЕРКИТЕ СРЕЩУ КОВИД-19! Забраниха свижданията в болницата в Дупница, инфекциозно отделение пълно, някои са заразени повторно

Отново затегнаха мерките срещу Ковид-19 в общинска болница в Дупница. От вчера не се допускат външни лица в болницата, а само пациенти.

Със заповед на ръководството е въведен строг контрол на входа, всякакви свиждания са забранени.

Вчера близки на пациенти на болницата останаха неприятно изненадани, че не бяха допускани вътре в отделенията при болните си близки. Бодигардът обясняваше, че има заповед да не се пускат външни лица вътре в болницата. Инфекциозно отделение е пълно с пациенти с Ковид-19.

Само за два дни в отделението са настанени 12 пациенти с доказан К-19, те са на различна възраст – от 30 до 70 г. Пациенти, които са със съмнение за К-19, се настаняват във вътрешно отделение, докато излязат PCR тестовете им. Вчера е прието семейство от Дупница, заразено с новия щам на Ковид. Сред лежащо болните в инфекциозно отделение има и пациенти, които веднъж са прекарали Ковид-19.

Детско отделение е пълно с малки пациенти с вирусни заболявания, които протичат с разстройство, температура и повръщане. Още при първата вълна на К-19 беше отворен нов вход към детско отделение, така че да няма допир с отделенията, в които се лекуват болните от коронавирус.

НАТАЛИЯ ПЕТРОВА

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене